Špenátový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 268.7 mg
- Draslík 1477.8 mg
- Vláknina 11253.5 mg
- Vitamín A 11253.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 538.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté listy špenátu povaříme a umeleme.
-
2
Žloutky našleháme do pěny, přidáme v mléce navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, umletý špenát a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto vložíme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 45 minut.
-
4
Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou, politý máslem nebo citronovou omáčkou.