Perlička na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Perlička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 700.7 mg
  • Vláknina 5.3 mg
  • Vitamín A 5.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličku zbavíme hlavy a nožek, které neupravujeme. Na prsíčkách ji protáhneme slaninou, osolíme navrchu i zevnitř. Dovnitř vložíme plátek slaniny, perličku svážeme a položíme prsíčky dolů na rozpuštěné máslo. Pod pokličkou dusíme do poloměkka, během dušení podléváme horkou vodou.

  • 2

    Před koncem dušení pekáč odklopíme, perličku pečeme do červena. Nakrájíme 6 porcí, šťávu mírně zaprášíme moukou, povaříme a nalijeme na perličku.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, zeleninovými saláty a brusinkami.

Komentáře k receptu