Slepice zadělávaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 252.7 mg
- Draslík 649 mg
- Vláknina 391.2 mg
- Vitamín A 391.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.
-
2
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.
-
3
Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.