Slepice zadělávaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 649 mg
  • Vláknina 391.2 mg
  • Vitamín A 391.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.

  • 3

    Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.

Komentáře k receptu