Hovězí jazyk pečený se sardelovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2630 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 515.1 mg
- Vláknina 1086.2 mg
- Vitamín A 1086.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu másla utřeme se sardelovými řezy, přidáme citronovou šťávu a směsí potřeme uvařený hovězí jazyk.
-
2
Zbylé máslo rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme jazyk. Podlijeme trochou vývaru a dusíme. Povrch posypeme strouhankou a zapečeme.