Hovězí pečeně s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 36.5 mg
- Vláknina 1865.8 mg
- Vitamín A 1865.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme.
-
2
Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě.
-
3
Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
-
4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát.