Hovězí pečeně na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100.6 mg
  • Draslík 79.1 mg
  • Vláknina 905.5 mg
  • Vitamín A 905.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.

  • 2

    Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.

Komentáře k receptu