Hovězí pečeně na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 100.6 mg
- Draslík 79.1 mg
- Vláknina 905.5 mg
- Vitamín A 905.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.
-
2
Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.
-
3
Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.
-
4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.