Kapustové závitky s mletým skopovým masem
Suroviny
- 300 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Žemle tuková
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Saturejka
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kečup
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 1346.5 mg
- Vláknina 22704 mg
- Vitamín A 22704 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 329 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.
-
2
Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
-
3
Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.
-
4
Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
-
5
Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami.