Brambory pečené IV.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 3 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 1071 mg
- Vláknina 13463.8 mg
- Vitamín A 13463.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Zapékací mísu silně vymastíme a vysypeme moukou. vložíme vrstvu brambor, osolíme, poprášíme moukou, opepříme, posypeme jemně pokrájenou cibulkou, stejně vrstvíme do vyčerpání brambor.
-
3
Poté zalijeme mlékem, poklademe kousky másla a při středně silném ohni pečeme v troubě do zlatova.
-
4
Pečené brambory podáváme k pečením a k dušenému masu.