Řízky plněné kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 705.5 mg
- Vláknina 2205.8 mg
- Vitamín A 2205.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
2
Kuřecí maso jemně umeleme, osolíme a promícháme s nasekanými natěmi. Směs rozdělíme na připravené řízky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.
-
3
Jemně pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme závitky, osmahneme je, osolíme, podlijeme vínem a za občasného dolití vína je dusíme doměkka.
-
4
Měkké závitky vyjmeme, šťávu s cibulí rozmixujeme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
-
5
Podáváme s dušenou rýží.