Grilované plněné žampiony
Suroviny
- 200 g Vepřové maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koření Mleté maso
- 1 ks Cibule
- 12 ks Žampiony čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 2610.2 mg
- Vláknina 16310 mg
- Vitamín A 16310 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, kloboučky sloupneme a nožky vykrojíme a jemně nakrájíme. Na oleji je krátce osmahneme, přidáme k mletému masu a promícháme se solí, kořením, worcesterem, prolisovaným česnekem a nastrouhanou cibulí.
-
2
Směsí naplníme kloboučky hub a necháme v chladu 1 hodinu odležet.
-
3
Potom naplněné houby potřeme olejem a pečeme na grilu asi 20 minut. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.