Brambory nakyselo s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 1164.6 mg
  • Vláknina 12620.8 mg
  • Vitamín A 12620.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme a dáme špetku drceného kmínu. Dusíme chvilku ve vlastní šťávě, poté přilijeme do roviny vývarem a za občasného mícháme dusíme doměkka.

  • 2

    Z mouky a máslá si mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a smetanou s rozkvedlanou moukou. Dle chuti osladíme či přidáme ocet a čerstvě nasekaný kopr.

Komentáře k receptu