Brambory nakyselo s koprem
Suroviny
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 2 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 1164.6 mg
- Vláknina 12620.8 mg
- Vitamín A 12620.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme a dáme špetku drceného kmínu. Dusíme chvilku ve vlastní šťávě, poté přilijeme do roviny vývarem a za občasného mícháme dusíme doměkka.
-
2
Z mouky a máslá si mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a smetanou s rozkvedlanou moukou. Dle chuti osladíme či přidáme ocet a čerstvě nasekaný kopr.