Bramborová kaše růžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 10 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1041.9 mg
- Vláknina 12946.4 mg
- Vitamín A 12946.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
-
2
Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Poté přimícháme rajčatový protlak a kaši opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
-
3
Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.