Salát z růžičkové kapusty s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 10.5 mg
  • Vláknina 10603.8 mg
  • Vitamín A 10603.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké kapustičky vyjmeme, scedíme a po okapání je zalijeme lžící citronové šťávy smíchané s cukrem. Necháme proležet.

  • 3

    Těsně před podáváním salát přelijeme majonézou zředěnou citronovou šťávou a smíchanou se špetkou cukru a pepřem.

Komentáře k receptu