Koláč s jablky a rybízem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 60 g Tuk Hera jedlý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Rybíz bílý
  • 2 polévková lžíce Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 103.3 mg
  • Vláknina 3606.1 mg
  • Vitamín A 3606.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh.

  • 2

    Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky.

  • 3

    Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme.

  • 4

    Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme.

Komentáře k receptu