Fazolkový salát s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 385.9 mg
- Vláknina 8139.8 mg
- Vitamín A 8139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Scedíme je a po okapání nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Ještě teplé fazolky promícháme s uvařenými bramborami nakrájenými na kostičky, se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a polovinou směsi octa s 1 lžící vody. Salát necháme vychladnout a proležet.
-
3
Doprostřed větší salátové mísy upravíme fazolky s bramborami, obložíme je omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy hlávkového salátu, které pokapeme zředěným octem a olejem.
-
4
Ihned podáváme.