Staré brambory s petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 0 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1037.6 mg
- Vláknina 12552.5 mg
- Vitamín A 12552.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, očistíme, odstraníme klíčky a všechna nazelenalá místa. Opět omyjeme, nakrájíme na stejně velké kusy. Zalijeme horkou vodou a současně přistavíme asi 1 l vody na oheň.
-
2
Povaříme brambory deset minut, scedíme a ihned zalijeme druhou vařící vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme ne zcela doměkka. Scedíme je a v páře necháme dojít.
-
3
Před podáváním je posypeme nasekanou petrželovou natí a protřeseme.