Piškotový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 11 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 430.5 mg
- Draslík 137.1 mg
- Vláknina 861.7 mg
- Vitamín A 861.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celá vejce, 2 cl vody a cukr ušleháme v páře na hustou hmotu. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, zasypeme moukou smíchanou se Solamylem a zalijeme vlažným rozpuštěným máslem.
-
2
Pudink plníme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem, vaříme v páře asi hodinu.
-
3
Podáváme s ušlehanou smetanou.