Piškotový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Solamyl
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 430.5 mg
  • Draslík 137.1 mg
  • Vláknina 861.7 mg
  • Vitamín A 861.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celá vejce, 2 cl vody a cukr ušleháme v páře na hustou hmotu. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, zasypeme moukou smíchanou se Solamylem a zalijeme vlažným rozpuštěným máslem.

  • 2

    Pudink plníme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem, vaříme v páře asi hodinu.

  • 3

    Podáváme s ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu