Zeleninový kaviár z lilku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 4 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 719.3 mg
- Vláknina 17859.5 mg
- Vitamín A 17859.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý lilek opečeme po všech stranách v kastrolu, až se scvrkne. Poté odstraníme slupku, lilek prolisujeme. Utřeme jej s octem nebo citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek nebo nastrouhanou cibuli.
-
2
Podáváme jako vychlazený předkrm s pečivem nebo natíráme na chlebíčky. Můžeme ozdobit i plátky vařených vajec.