Řapíkatý celer zapečený se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 365 mg
- Vláknina 1199.8 mg
- Vitamín A 1199.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté řapíky celeru svážeme do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, rozvážeme a necháme okapat.
-
2
Potom řapíky ovineme plátky slaniny, urovnáme je do zapékací mísy, opepříme a přelijeme bešamelem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Při dopékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem.