Pražená krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17.9 mg
- Draslík 119 mg
- Vláknina 2820 mg
- Vitamín A 2820 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasucho opražíme krupici, poté přidáme tuk (slaninu přidáme vyškvařenou i se škvarky). Vše ještě krátce osmahneme a po částech přiléváme vývar. Osolíme a dusíme tak dlouho, až krupice nabobtná a nechytá se dna kastrolu.
-
2
Lžící vykrajujeme noky a klademe na talíř.