Vařená rýže - suchá I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 42.6 mg
- Vláknina 3091.2 mg
- Vitamín A 3091.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření. Rýži poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Okapanou rýži vložíme na máslem vymaštěnou pánev a necháme v troubě nebo na mírném ohni oschnout. Občas zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rýže nerozmačkala.