Nákyp z těstovin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 g Špagety, Makarony
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 šálek Vepřové maso pečené
  • 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1049 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 226.5 mg
  • Vláknina 5176 mg
  • Vitamín A 5176 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makaróny uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájené maso a opepříme. Vše podusíme a odstavíme.

  • 2

    V míse utřeme žloutky s 1 lžící másla, přidáme maso, makaróny, zamícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh.

  • 3

    Vše vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme zhruba 30 minut.

  • 4

    Pokrm podáváme se saláty.

Komentáře k receptu