Makarónový koláč pod dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 976.5 mg
  • Vláknina 12330 mg
  • Vitamín A 12330 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 169.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji orestujeme hrášek, nakrájenou kapustu a špenátové listy, přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme doměkka.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme nalámané makaróny a necháme okapat. Bílky osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Potom zlehka vmícháme žloutky a makaróny.

  • 3

    Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a pečeme asi 30 minut.

  • 4

    Po upečení koláč vyklopíme a pokryjeme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu