Smažené makrely v ovesných vločkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 0.2 dl Olej stolní
  • 6 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 6089.8 mg
  • Vitamín A 6089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté makrely rozdělíme na porce, potřeme octem a osolíme.

  • 2

    V mléce necháme nabobtnat vločky (asi 30 minut). Vmícháme do nich žloutek, pepř a mírně osolíme.

  • 3

    V připravené směsi obalíme makrely a smažíme je v oleji po obou stranách 10 - 15 minut do zlatohněda.

  • 4

    Před podáváním zdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu