Knedlík žemlový bez mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 139.4 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.
-
2
Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.
-
3
Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.
-
4
V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.
-
5
Hotový knedlík krájíme nití.