Knedlík žemlový bez mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 0.75 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.

  • 3

    Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.

  • 4

    V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.

  • 5

    Hotový knedlík krájíme nití.

Komentáře k receptu