Bažant na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Bažant obecný
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 303.5 mg
  • Draslík 974.9 mg
  • Vláknina 598.4 mg
  • Vitamín A 598.4 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého bažanta polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Přidáme tymián, saturejku, oregano, rozmarýn a bažanta obložíme plátky slaniny.

  • 2

    Pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení maso mírně podléváme.

  • 3

    Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu