Povidlová klevela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody a povaříme.

  • 2

    Přidáme povidla, zbylou vodu, cukr a zahříváme až k bodu varu.

  • 3

    Omáčku podáváme ke kynutým knedlíkům a bramborovým šiškám.

Komentáře k receptu