Fazolová polévka s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 761.3 mg
- Vláknina 13319 mg
- Vitamín A 13319 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané fazole omyjeme, zalijeme hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat.
-
2
Druhý den si v rendlíku rozpustíme máslo, které zasypeme moukou. Za stálého míchání usmažíme jíšku. K fazolím dolijeme zbylou vodu a fazole uvaříme doměkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí fazolového vývaru a zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky. Přisypeme nasekané ořechy, sůl, nadrobno nakrájenou papriku a na kolečka nakrájený pórek. Vše zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a krátce povaříme.
-
3
Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.