Sýrový nákyp I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka polohrubá
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Strouhanka
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 298.7 mg
  • Draslík 247.9 mg
  • Vláknina 3092.2 mg
  • Vitamín A 3092.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v kastrole, přisypeme mouku, zlehka osmahneme, po částech vlijeme mléko a povaříme na hustší kaši.

  • 2

    Necháme zpola vychladnout, přimícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, koření, osolíme a vše řádně vypracujeme. V případě, že je směs řídká, přimícháme strouhanku. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.

  • 3

    Připravenou směs dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formy. Povrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným se lžící strouhanky.

  • 4

    Pozvolna pečeme 30 minut a ihned podáváme ozdobený dílky rajčat.

Komentáře k receptu