Chlupaté knedlíky se zelím

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1560 g Brambory
  • 200 g Brambory vařené
  • 40 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 800 g Zelí kysané
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1245 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 904.6 mg
  • Vláknina 15326 mg
  • Vitamín A 15326 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.

  • 2

    Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.

  • 4

    Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.

  • 5

    Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.

Komentáře k receptu