Papriky po selsku
Suroviny
- 250 g Skopová plec
- 250 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 665.8 mg
- Vláknina 4109.4 mg
- Vitamín A 4109.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osmahneme na sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka.
-
2
Potom přidáme očištěné papriky zbavené semen a nakrájené na proužky a omytá, nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Před koncem dušení přidáme nasekanou petrželku a kopr a přimícháme smetanu.