Vejce plněná I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 499.7 mg
- Draslík 192.9 mg
- Vláknina 2516.8 mg
- Vitamín A 2516.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, příčně rozpůlíme a špičku skrojíme tak, aby bílky stály.
-
2
Žloutky vyjmeme a prolisujeme. Ke žloutkům přidáme máslo, hořčici, cibuli, pepř a osolíme. Připravenou směs navršíme do bílkových půlek, uhladíme, ozdobíme kouskem kapie a položíme na listy ochuceného salátu.
-
3
Do středu mísy dáme salátové srdíčko a posypeme je na kroužky nakrájenou kapií.
-
4