Vejce plněná I

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 499.7 mg
  • Draslík 192.9 mg
  • Vláknina 2516.8 mg
  • Vitamín A 2516.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, příčně rozpůlíme a špičku skrojíme tak, aby bílky stály.

  • 2

    Žloutky vyjmeme a prolisujeme. Ke žloutkům přidáme máslo, hořčici, cibuli, pepř a osolíme. Připravenou směs navršíme do bílkových půlek, uhladíme, ozdobíme kouskem kapie a položíme na listy ochuceného salátu.

  • 3

    Do středu mísy dáme salátové srdíčko a posypeme je na kroužky nakrájenou kapií.

  • 4

Komentáře k receptu