Vejce zapečená se smetanou a sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Sardelové řezy
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1887 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 559.9 mg
  • Draslík 414.8 mg
  • Vláknina 237.6 mg
  • Vitamín A 237.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zapékací mísy vlijeme smetanu, rozbijeme do ní vejce jako na sázená, osolíme je, posypeme nasekanou petrželovou natí, poklademe kouskami sardelí, zakapeme máslem, posypeme strouhankou a dáme zapéct do trouby do červena.

  • 2

    Podáváme s topinkami z bílé veky.

Komentáře k receptu