Ostrý salát z tykve

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 30 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 478 mg
  • Vláknina 5060 mg
  • Vitamín A 5060 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme utěrkou.

  • 2

    Jemně nakrájené feferonky osmahneme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a na oleji osmahneme tykev. Necháme ji v míse vychladnout.

  • 3

    Nakládanou papriku nakrájíme na proužky a promícháme s tykví. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli.

Komentáře k receptu