Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 49 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 696.2 mg
- Vláknina 5643.1 mg
- Vitamín A 5643.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
-
2
Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
-
3
Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
-
4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.