Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Uzené maso vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Tykev
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 696.2 mg
  • Vláknina 5643.1 mg
  • Vitamín A 5643.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.

  • 2

    Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.

  • 3

    Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.

  • 4

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu