Řeřichová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Řeřicha
  • 200 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 307.5 mg
  • Draslík 1314.5 mg
  • Vláknina 2789.8 mg
  • Vitamín A 2789.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut.

  • 2

    Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu