Sázená vejce s rajčaty a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 254.4 mg
  • Draslík 531.7 mg
  • Vláknina 4816 mg
  • Vitamín A 4816 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme je a opečeme na másle.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájenou na kroužky podusíme na vyškvařené slanině na mírném plameni.

  • 3

    Sázená vejce upečeme na másle.

  • 4

    Na mísu uložíme rajčata, na ně položíme vejce a kolem obložíme sklovitě dušenou cibuli. Vejce posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Jako přílohy podáváme chléb nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu