Omáčka ze syrových rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 332.7 mg
  • Vláknina 3614 mg
  • Vitamín A 3614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme. Smícháme je s drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a nasekanou petrželkou (nebo bazalkou). Postupně vmícháme olej.

  • 2

    Hotovou omáčku necháme před podáváním vychladit a proležet.

Komentáře k receptu