Telecí plec na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 741.7 mg
- Vláknina 5327.3 mg
- Vitamín A 5327.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji.
-
2
Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody.
-
3
Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.