Rajčatová polévka s česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 572 mg
  • Vláknina 9410 mg
  • Vitamín A 9410 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme mrkev a brambory nakrájené na kousky, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  • 2

    Do vařící směsi přidáme nakrájená rajčata, sůl a vaříme, až zelenina změkne. Nakonec polévku rozmixujeme.

  • 3

    Na talíře rozdělíme česnek utřený se solí, přelijeme jej polévkou a přidáme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu