Rajčatová krémová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1592.6 mg
  • Vláknina 6630 mg
  • Vitamín A 6630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, na kousky nakrájená rajčata vložíme do části vařícího vývaru a uvaříme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Po chvíli přidáme rajčata, sůl, cukr a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu