Paprikový salát s vejci a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 393.5 mg
- Vláknina 1474 mg
- Vitamín A 1474 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
2
Omyté papriky vložíme do vařící osolené vody, 2 minuty povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme je semen a nakrájíme na tenké proužky.
-
3
Připravené papriky urovnáme do středu mísy, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a přelijeme majonézou smíchanou s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou.
-
4
Nakonec salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a snítkou petrželky.