Paprikový salát s vejci a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 393.5 mg
  • Vláknina 1474 mg
  • Vitamín A 1474 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Omyté papriky vložíme do vařící osolené vody, 2 minuty povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme je semen a nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Připravené papriky urovnáme do středu mísy, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a přelijeme majonézou smíchanou s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou.

  • 4

    Nakonec salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu