Vepřové řízky s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 715.5 mg
- Vláknina 176.3 mg
- Vitamín A 176.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
-
2
Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, poprášíme moukou a okraje nařízneme. Maso prudce opečeme po obou stranách na oleji, vyjmeme a osolíme.
-
3
Do oleje od opékání přidáme máslo, připravené papriky, rajčatový protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
-
4
Paprikovou směs upravíme na talíře a navrch položíme řízky.