Bramborový guláš s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 989.2 mg
- Vláknina 11791 mg
- Vitamín A 11791 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.
-
2
Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.
-
3
Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.
-
4
Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.
-
5
Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.