Okurky dušené na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 700 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 295.8 mg
  • Vláknina 2628.8 mg
  • Vitamín A 2628.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, sůl, citronovou šťávu, cukr, trochu vody a dusíme.

  • 3

    Téměř měkké okurky zaprášíme moukou, krátce podusíme, podlijeme vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu