Okurky dušené na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Okurka salátová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 294.7 mg
  • Vláknina 1867.3 mg
  • Vitamín A 1867.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, zasypeme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem a kyselou smetanou, rozšleháme a přivedeme k varu.

  • 3

    Do omáčky přidáme připravené okurky, sůl, pepř a vaříme, až okurky změknou.

  • 4

    Nakonec omáčku podle chuti přikyselíme trochou octa.

Komentáře k receptu