Vejce v kelímcích s chřestovými hlavičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 ks Chřest bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 249.6 mg
  • Draslík 83.8 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ztuhlým máslem vymastíme formičky, do každé vlijeme lžíci osolené smetany, přidáme chřestové hlavičky a rozklepneme jedno vejce.

  • 2

    Vaříme v páře, jakmile bílek ztuhne, odstavíme z ohně a vyjmeme z vodní lázně, aby žloutek zůstal vláčný.

Komentáře k receptu