Květák na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.31 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 459.5 mg
  • Vláknina 6144.8 mg
  • Vitamín A 6144.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, košťál rozkrojíme na čtvrtky. Vše vložíme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.

  • 2

    Poté květák nakrájíme na malé kousky. Na rozehřátém oleji osmažíme utřený česnek, přidáme květák a dusíme na mírném ohni do měkka. Nakonec hotový květák opepříme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu