Květák dušený na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 449.5 mg
- Vláknina 6039.8 mg
- Vitamín A 6039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme je, košťál rozkrojíme na poloviny. Vše vložíme do osolené vařící vody a vaříme téměř do měkka.
-
2
Po okapání květák nakrájíme na kousky a na rozehřátém másle dusíme do měkka. Nakonec ochutíme solí a pepřem.
-
3
Podáváme jako přílohu.