Květák zapečený se sýrem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 524.2 mg
- Vláknina 7039.8 mg
- Vitamín A 7039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, košťál rozpůlíme. Vše vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
-
2
Květák scedíme, po okapání drobně nasekáme. Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme větší částí nastrouhaného sýra, opepříme a pokapeme částí másla. Postup opakujeme u druhé vrstvy, nahoře ji ještě pokapeme smetanou.
-
3
Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě asi 10 minut, ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.